Truineer Nieuws melden?

In de fontein voor proper water

Op 14 juli 2019 wordt ook in verschillende gemeenten in Belgi? opnieuw een Big Jump georganiseerd. Diverse verhalen en motivaties vloeien deze dag samen tot de vraag naar propere en gezonde rivieren!

© Fotograaf: Jos Lacroix

In 2018 sprongen in Belgi? meer dan 1600 mensen in hun lokale rivier, meer of zwemvijver om aandacht te vragen voor de waterkwaliteit. Ze werden aangemoedigd door duizenden toeschouwers op 17 verschillende locaties. Over heel Europa werd toen? Big Jump georganiseerd in 20 landen op zo?n 150 locaties.In Sint-Truiden werd ook ?big gejumped? in het stadspark ter gelegenheid van Fiesta Mondial. Niet dat daar honderden amateurs hun zwempak voor aantrokken, maar de kindergemeenteraad, burgemeester Veerle Heeren (CD&V), Peter Van Dam (Groen) en Gert Stas SP.A tekenden wel present om gedurende een tijdje de fontein onveilig te maken en het water in te duiken voor propere en gezonde beken en rivieren. Wie gehoopt had op nog meer notabelen was eraan voor de moeite. Maar supporters waren er wel genoeg!