Truineer Nieuws melden?

Iedere zondag uniek bezoek kasteel Nieuwenhoven

Iedere zondag om 11.00 uur kan je gratis deelnemen aan een historische rondleiding op een bijzondere locatie: die van het kasteel van Nieuwenhoven.

© Tina SauwensFotograaf: Toerisme Sint-Truiden

Kasteel Nieuwenhoven was van de 10e tot de 18e eeuw een buitenverblijf voor de Benedictijnse monniken en de abten van de abdij van Sint-Truiden. Het kasteel heeft vooral gefungeerd als ‘een plek voor de voeding van lichaam en geest’. Na de Franse revolutie kwam het in adellijke handen terecht en werd het verbouwd tot een Tudorkasteel.

Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over de huidige verbouwingen met behoud van de monumentale structuur en gericht op duurzaam wonen met ecologische bouwmaterialen. Ook neem je een kijkje in de reeds gerestaureerde gebouwen zoals de authentieke paardenstal in het Tudor middengebouw, alsook de historische ijskelder van de Benedictijen.

Neem alvast een kijkje op de website https://www.kasteelnieuwenhoven.be/