Truineer Nieuws melden?

Houdt het dan nooit op?

Wie doet dit nu? Verspreid over Sint-Truiden kom je wel vaker een sluikstort tegen. Maar op de Metsterenweg loopt het toch wel de spuigaten uit. Daar liggen de bermen vol. Met alles wat je je maar kan voorstellen. Maar vooral met veel drankflessen. Telkens opnieuw. Lege wel te verstaan.

© Fotograaf: Ivo Breesch

Volle vuilzakken, afbraakmateriaal, stofzuigers, dozen met gebruikt frietvet, lege verpakkingen, fietsen… Het heeft al allemaal in de berm van de Metsterenweg gelegen. De stadsdiensten kunnen het opruimen nauwelijks volgen. Blijkbaar maken sommige onverlaten graag van dit weinig bebouwde stuk natuurweg gebruik om hun vuilnis ongezien te dumpen. Het loopt echt de spuigaten uit.

Het is dan vaak schieten op de overheid. Maar in deze is maar ??n schuldige. De man of vrouw die het nodig vindt om dit in de berm te gooien terwijl het net zo goed kan meegegeven worden met de wekelijkse ophaling en de ophaling van grofvuil. Een ritje naar het containerpark kost ook niet meer moeite.