Truineer Nieuws melden?

Haspengouwse Zaalvoetbalcompetitie start binnenkort

De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup, een zaalvoetbalbond met meer dan 600 clubs verspreid over heel Vlaanderen, start nu ook met een competitie in Haspengouw. Alle wedstrijden worden gespeeld in Sint-Truiden en ook in enkele nabijgelegen sporthallen.

© Fotograaf: Kris Verbert

De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup, of kortweg LZV Cup, werd in 2003 opgestart met acht clubs maar groeide in snel tempo naar meer dan 600 deelnemende clubs vandaag, waarvan ongeveer 100 in Limburg. Daarmee wordt het stilaan de grootste zaalvoetbalbond van het land.Op vraag van een aantal enthousiaste ploegen wordt nu ook gestart met een competitie in Haspengouw. Om de afstanden beperkt te houden kunnen enkel clubs inschrijven die als thuisbasis een sporthal kiezen in of rond Sint-Truiden.De organisatie omschrijft het samen zaalvoetballen als een manier om je vrienden wekelijks te blijven zien. Duurzame vriendengroepen zijn dan ook het publiek waar de LZV Cup op mikt, eerder dan kunstmatig samengestelde ploegen die jaarlijks veel spelers transfereren.Een eigen club oprichten is dan ook zeer eenvoudig. De organisatie helpt bij het reserveren van de sporthal, en vraagt verder slechts een beperkte bijdrage voor het afsluiten van een sportongevallenverzekering.Een leuke bijkomstigheid is dat iedere speler z’n persoonlijke statistieken – goals en assists – kan opvolgen via de website van de competitie.Meer info? Dan ga je best hier zoeken: https://www.lzvcup.be/missie