Truineer Nieuws melden?

Gevaarlijk parkeren aan gemeenschapscentrum Zepperen

Gaan de infrastuctuurwerken aan de Eynestraat, ter hoogte van de nieuwe gemeenschapsaccommodatie in Zepperen gevaarlijke situaties opleveren? Als het van de aandachtige gebruiker van deze weg afhangt kon het wel beter!

© Fotograaf: Jos Lacroix

Zepperen wacht hoopvol op de opening van het nieuwe gemeenschapscentrum dat de stad Sint-Truiden momenteel afwerkt in de oude gemeenteschool. En waarvan we u de nieuwe naam nog niet zullen onthullen. Dat zou moeten gebeuren op het einde van augustus, als alles goed gaat. En waarom zou dat niet? In elk geval is Zepperen dan een mooie accommodatie rijker en het verenigingsleven moet een boost krijgen door deze investering van Sint-Truiden. Waarvoor trouwens dank, namens alle Zepperenaren!Een minpuntje zouden wel de infrastructuurwerken langs de Eynestraat kunnen zijn. Vroeger waren er 28 parkeerplaatsen voor de Gemeenteschool, nu nog een tiental, nadat men langsparkings gemaakt heeft. Het aantal zou niet zo?n probleem mogen zijn, maar het parallelparkeren zou wel eens voor gevaarlijke toestanden kunnen zorgen. Chauffeurs of passagiers die uitstappen komen onmiddellijk terecht op de openbare weg, openzwaaiende deuren kunnen het doorgaand verkeer hinderen. Meer nog, willen de mensen die hier parkeren en naar ??n van de handelaars stappen, dan moeten ze over de openbare weg gaan, want de beplanting sluit de parkeerplaatsen van het fiets- en voetpad af, een fietspad dat trouwens de breedte van een auto heeft. Dat gaat onvermijdelijk leiden tot gevaarlijke situaties.Wellicht is het ook een fout van de Zepperenaren zelf, die bij het uittekenen van de plannen meer oog hadden voor de grootte van de zaal en de inrichting van de keuken dan voor de omgevingswerken. Hopelijk vinden de stadsdiensten hiervoor nog een oplossing voor er accidenten gebeuren.