Truineer Nieuws melden?

Gesneuvelde linde van Ossenweg wordt vervangen.

De winterlinde van de Ossenweg, die neerplofte tijdens ??n van de stormen in juni, wordt vervangen. Daarmee wordt deze ontmoetingsplaats voor jong en oud en halte van de jaarlijkse processie in ere hersteld.

© Fotograaf: Jelle Dani?ls

“Er komt snel een nieuwe winterlinde. En de boomkapel wordt natuurlijk teruggeplaatst”, zegt Jelle Daniels op wiens grond de boom stond. “De nieuwe winterlinde zal opnieuw opgenomen worden als beschermd erfgoed waarvoor ook een beheersplan zal opgesteld worden. Het exemplaar zal geschonken en gratis aangeleverd worden vanuit Nederland door Stijn Wijnants van de firma Van den Berk Boomkwekerij en gratis geplant worden door Niels Arnauts van de firma De Beer & De Vos, wie erna het onderhoudsbeheer op hem zal nemen.?De inzegening zal waarschijnlijk plaatsvinden tijdens de jaarlijkse kerstmarkt van de Ossenweg die ik organiseer. De stad heeft alvast beloofd een infobord over de historische waarde van de boom te plaatsen, waarvoor enorme dank.”