Truineer Nieuws melden?

Fietsen en wandelen rond de oudste stad van het land

Een geslaagde zondag voor jong en oud? Daarvoor moet je op 28 juli in Tongeren zijn. Voor Toeren rond Tongeren stippelden de Landelijke Gilden van het gewest Tongeren de mooiste fiets- en wandeltochten in en rond de eerste stad van Belgi? uit.

© Fotograaf: Truineer

Starten doe je aan de kantine op de Motten. Tientallen vrijwilligers zorgen voor mooie fiets- en wandeltochten en een uitstekende omkadering om volop een van de mooiste streken van Vlaanderen te (her)ontdekken. Om de beleving compleet te maken, kan je op de startplaats en onderweg genieten van een hapje en een drankje.Deelnemen kost 2,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar fietsen of wandelen gratis mee. Er zijn twee wandeltochten van 6 en 11 km en twee fietstochten van ongeveer 25 en 45 km. De tochten leiden je langs een landschap met geurige fruitbomen en kleurrijke akkers, gecre?erd en onderhouden door land- en tuinbouwers. Parkeren kan op de parking van de Motten of de Velinx. Klein en groot, jong en oud, sportief of ongeoefend, iedereen is welkom! Onder de deelnemers wordt een plattelandsarrangement verloot.