Truineer Nieuws melden?

Eerste ?Prijs Tom Deckers? voor Chiel Wullaert

De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers heeft voor de eerste maal de prijs ?Tom Deckers? uitgereikt. Laureaat was Chiel Wullaerts.

© Fotograaf: Jos Lacroix

In zijn boek ?De taal van de fruitboom: basisprincipes van de snoei? deelt onderzoeker Tom Deckers zijn enorme kennis en ervaringen over snoeien. Het boek telt 140 bladzijden in de taal van de fruitboom, ge?llustreerd met foto?s uit zijn eigen archief en dat van Charles de Schaetzen. Tom Deckers was afdelingshoofd Pomologie van PCFruit en graag geziene spreker op internationale congressen. Tot aan zijn pensionering deed hij onderzoek ter ondersteuning van de fruitteelt. Aan zijn naam heeft de Keizerlijke Commanderie zijn jaarlijkse prijs verbonden voor een leerling uit de tuinbouwrichting van de Tuinbouwschool Sint-Truiden, nu Hasp-O Stadsrand.

Vorig jaar werd de prijs niet uitgereikt, want aan die prijs verbindt de Commanderie ook een kwaliteitlabel voor het afgeleverde eindwerk, en dat bleek toen, volgens voorzitter Jos Lacroix, ondermaats.

Dit jaar was er wel een primus, namelijk Chiel Wullaert, die, zo lezen we op het erediploma, deze prijs krijgt voor zijn ?Voor zijn volgehouden inspanningen en toewijding binnen de afdeling Planttechnische Wetenschappen?. Chiel trekt na de vakantie niet het bedrijfsleven in: hij gaat verder studeren in Geel waar hij zal starten aan zijn bacheloropleiding ?agro- en biotechnologie?.