Truineer Nieuws melden?

Drie dagen gratis zwemmen

Op woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 juli is het zwembad Sint-Pieter van 16u tot 22u gratis toegankelijk. Zo wil het stadsbestuur alle inwoners de kans geven om met deze extreme weersomstandigheden te genieten van een verkoelende zwembeurt.

© Fotograaf: Truineer

Voor het eerst in de geschiedenis geeft het KMI code rood omwille van de uitzonderlijke hitte. Met zulke extreem warme temperaturen is het belangrijk om het hoofd koel te houden. En wat is daarvoor beter dan een verfrissende duik in het water?

?Om iedereen hiertoe de kans te geven, hebben we beslist om het zwembad Sint-Pieter gratis open te stellen op woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 juli tussen 16u en 22u. Zo kunnen ?l onze inwoners na een dagje puffen ?s avonds de verkoeling opzoeken van de heerlijk frisse temperaturen van de zwembaden en waterattracties?, zegt burgemeester Veerle Heeren.

De gratis toegang tot het zwembad Sint-Pieter gaat telkens in vanaf 16u. Op deze manier kunnen de overige activiteiten (van onder meer de vakantiewerkingen en jongerenverenigingen) er overdag ook in de beste omstandigheden blijven verlopen.