Truineer Nieuws melden?

De strijd om de Fakkel

Brasserie ’t Fakkelhuis cre?ert verwarring met bestaande zaak ‘De Fakkels’ op de Hasseltse Steenweg. De pas geopende brasserie ?t Fakkelhuis in de schaduw van de kapel van Helshoven moet van naam veranderen. Te veel verwarring met het restaurant De Fakkels in Sint-Truiden oordeelde de Tongerse ondernemingsrechtbank en legde ?t Fakkelhuis een dwangsom van 1.000 euro per dag op als actie uitblijft.

© Fotograaf: De Fakkels

Anderhalve maand geleden openden Bert en Adeline hun grand caf?/restaurant.? Paul Meesen van de Fakkels: “Wij kennen hen heel goed. Wij hebben hen ook geholpen met talrijke voorbereidingen. Wij vonden het dan ook niet fair dat ze deze naam kozen. We kregen er ook heel veel vragen over in onze zaak. Of we een tweede zaak hadden genomen, in heel de zelfde stijl. Dat hebben we aangevochten en gewonnen.

Aan de kapel van Helshoven gaven ze taverne De Kluizenaar een facelift en herdoopten de zaak tot ?t Fakkelhuis. Tegen de gevel prijkt een fakkel en die brandt wanneer de zaak open is.

Vanaf 12 augustus mag ?t Fakkelhuis in Helshoven niet langer die naam gebruiken in zijn publiciteit. Anders dreigt een dwangsom van 1.000 euro per dag met een maximum van 25.000 euro.