Truineer Nieuws melden?

De Sart vertrekt bij STVV

Desart vertrekt bij STVV, niet via een reguliere transfer maar via een juridisch achterpoortje: zijn optie zou in de verkeerde taal gelicht zijn!

© Fotograaf: Truineer

Alexis de Sart (22) wordt na het EK met de beloften vandaag weer op training verwacht in het Nederlandse Horst, maar de STVV-speler zal niet opdagen. De middenvelder heeft zijn laatste wedstrijd voor de Kanaries gespeeld. Nadat de speler een eerdere contractverlenging afsloeg, besliste STVV de eenzijdige optie in zijn verbintenis te lichten en hem zo aan zich te binden tot midden 2020. Alleen is die optie volgens de entourage van de speler niet rechtsgeldig. Ze werd in de verkeerde taal gelicht ?n het salaris van de speler werd verminderd, terwijl de wetgeving een verhoging van het vaste loon met minstens 20 procent voorschrijft. In het kamp van De Sart stellen ze met juridische zekerheid dat het contract met STVV daarom is afgelopen en hij sinds 1 juli een vrije speler is. De speler staat dan ook op zijn rechten. De Sart speelde vorig seizoen 39 van de 40 wedstrijden voor STVV en scoorde daarin 6 keer. Hij kan rekenen op behoorlijk wat interesse uit Belgi? en ??n club uit het buitenland.