Truineer Nieuws melden?

Christoffelbedevaart in Groot-Gelmen.

Zaterdag 27 juli 2019 vond de 60ste bedevaart ter ere van Sint-Christoffel in Groot-Gelmen plaats. Na de misviering vond een voertuigenwijding plaats, waarvoor zo’n 70 voertuigen kwamen opdagen. Nu ja, het weer was ook niet van dien aard om met de fiets buiten te komen.

© Fotograaf: Eddy Kellens

Na de misviering in de kerk van Groot-Gelmen, waarin deken Wim Ceunen, pastoor Jos Vanderheyden en priester Jef Vroninks voorgingen, begon de zegening van de voertuigen onderaan de trappen van de kerk. Leden van het broederschap van Sint-Christoffel leidden alles in goede banen. Fietsers, automobilisten en andere bestuurders van voertuigen waren allen welkom, ondanks het slechte weer kwamen er ruim 70 voertuigen opdagen. Na de zegening was er ontmoeting en een drankje in het pastoriezaaltje achter de kerk. Daar was er ook een kleine tentoonstelling over 60 jaar Sint-Christoffelbedevaarten.