Truineer Nieuws melden?

Braziliaan Alan Sousa is een Kanarie

Toch even goed nieuws op Stayen: de Braziliaan Alan Sousa zet vandaag zijn handtekening onder een contract bij de kanaries.
Het is vijf voor twaalf en de supporters beginnen te mopperen.

© Fotograaf: Truineer

Sterkhouders Kamada, Tomiyasu en De Sart zijn al vertrokken en ook Boli heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Volgens de club zullen snel nieuwe spelers arriveren. Doelman Schmidt en aanvallers Suzuki en Nguyen Cong Phuong zijn onderweg. Die laatste twee ondergaan deze week nog medische testen. En vandaag landt met Alan Sousa Gon?alves nog een welgekomen aanvallende kracht.De 22-jarige Braziliaan trok op zijn negentiende naar Qatar, waar hij twee seizoenen zou blijven. In februari 2017 legde het Deense Vejle Boldklub hem vast en daar ontpopte hij zich al snel tot een sleutelfiguur. Sousa hielp de club mee aan de promotie naar de Superliga, de Deense hoogste divisie.In totaal speelde Sousa 66 wedstrijden voor Vejle, daarin trof de linkspoot 20 keer raak. Qua speelstijl zou Sousa doen denken aan Junior Edmilson die in het verleden het mooie weer maakte op de flank bij STVV. Op papier is de centrale aanvaller, die ook de flanken kan afdweilen, dus een veelbelovende aanwinst, eentje die Marc Brys met open armen zal ontvangen.