Truineer Nieuws melden?

Brand in Landen aangestoken

De brand in het station van Landen blijkt, volgens het parket, aangestoken te zijn. Tot die bevindingen kwam het na onderzoek. Verder waren er ook drie gewonden op Truiense wegen.

© Fotograaf: Truineer

Bij twee ongevallen, donderdag en vrijdag, werden drie mensen gewond.Bij een ongeval vrijdag om 9.30 uur in de Rellestraat zijn twee kinderen van en jaar en een 32-jarige vrouw uit Tessenderlo lichtgewond geraakt. De auto werd door een vrachtwagen in de flank geraakt. De auto werd in de zijberm gekatapulteerd. De inzittenden werden allen voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.Donderdag even voor 19 uur zijn op de Zoutleeuwsesteenweg een auto en een fietser gebotst. Een 49-jarige inwoner van Sint-Truiden liep verwondingen op.De hevige brand die woensdagavond even voor 20 uur in de fietsenstalling van het station in Landen woedde en grote schade veroorzaakte, werd aangestoken. Dat maakte het parket van Leuven bekend. Volgens de branddeskundige die door het parket werd aangesteld en het gerechtelijk labo dat ter plaatse werd gestuurd om de precieze oorzaak van de brand te achterhalen ontstond de brand ter hoogte van een muur op de tweede rij van de stalling, aldus de parketwoordvoerder. Bij de brand zijn meer dan vijftien fietsen vernield. Andere fietsen en bromfietsen die in de parking gestald stonden raakten beschadigd. Van de brandstichter(s) ontbreekt voorlopig elk spoor.