Truineer Nieuws melden?

Bologna betaalt 9 miljoen voor Tomiyasu in schijven

Bologna hoest voor Takehiro Tomiyasu (20) negen miljoen euro en een percentage op de doorverkoop op. “Maar dat wil niet zeggen dat die som morgen integraal op onze rekening staat’, verklapt David Meekers aan Truineer.

© Fotograaf: TVL

De Japanse centrale verdediger Takehiro Tomiyasu (20) ruilt STVV voor het Italiaanse Bologna in de Serie A. Met de overgang is een bedrag gemoeid van 9 miljoen euro en een percentage op de doorverkoop. En dan te zeggen dat STVV pas anderhalf jaar geleden voor amper 800.000 euro overnam van Avispa Fukuoka uit de Japanse tweede klasse. Voorzitter David Meekers bevestigt de transfersom.? Wat STVV met de centen zal doen, staat ook nog niet helemaal vast. Meekers: ?dit bedrag was niet gebudgetteerd.? Dus zal er wel wat intern overleg nodig zijn. Het is ook goed om weten dat die som morgen niet in ??n keer op onze rekening zal staan. Dat zal gefaseerd over twee jaar gebeuren. Maar hoe dan ook zal een deel opnieuw ge?nvesteerd worden in spelers en in de opwaardering van ons onroerend goed.?