Truineer Nieuws melden?

Boerebloos viert gouden jubileum op

De Boerebloos, de alom gekende vereniging die het plat sintr?ins hoog in het vaandel draagt, gekend van zijn revues ‘gr?ne en ziever’ bestaat 50 jaar. En dat moet gevierd worden met een groots evenement op de Grote markt te Sint-Truiden op zondag 11 augustus.

© Fotograaf: Truineer

De Boerebloos is druk bezig geweest om hun 50-jarig bestaan in de verf te zetten. De laatste maanden zijn ze bezig geweest om een eigen film op te nemen: op zoek naar de ?w?ttels van Sintr?in?. Kosten nog moeite werden gespaard om van dit project een succes te maken, heel veel ?gastacteurs? uit de Sint-Truidense samenleving maken hun opwachting in de film, er is zelfs naar Metz afgereisd om de Heilige Trudo te volgen. ?Het was de bedoeling om een film van een goed half uur te maken, maar er zijn zoveel geweldige filmopnames beschikbaar dat de film meer dan een uur zal duren?, zegt regisseur van dienst Veronique Stippelmans. ?Het wordt hilarisch en volledig in het plat sintr?ins?, voegt ze eraan toe. In het najaar verschijnt zelfs een heus stripverhaal rond de Boerebloos.Maar de hoofdmoot is het evenement op de Grote Markt te Sint-Truiden. Er is voor elk wat wils voorzien, van modeshow tot familiewandeling waar zelfs een reis naar Disneyland te winnen valt. Koers op rollen, een fotostand, boerenkermis en tal van optredens de ganse dag door. Dus iedereen is van harte welkom op zondag 11 augustus op de Grote Markt te Sint-Truiden, en bezoek ook zeker de fototentoonstelling in de toeristische dienst waar de volledige geschiedenis van de Boerebloos zal te bewonderen zijn.