Truineer Nieuws melden?

30 jaar kapel Sint-Godfried van Melveren

De kapel van Sint-Godfried in de Keelstraat van Melveren bestaat 30 jaar. Dat werd gevierd op zaterdag 6 juli met een feestelijke plechtigheid. Hierop tekende ook ex-buurtbewoner Jos Bronckart present. Zijn levensloop is bijna vervlochten met die van het unieke bouwwerk.

© Fotograaf: Truineer

Sint-Truiden heeft zo?n 20 kerkdorpen, elk met hun eigen pittoreske straatjes en architecturale pareltjes waarvan de geschiedenis soms jaren teruggaat in de tijd. Ieder gebouw heeft zijn eigen unieke verhaal, zoals bijvoorbeeld de kapel van de heilige Godfried in de Keelstraat van Melveren.?
Het bouwwerk werd opgetrokken in 1989 door een metser, als belofte aan de pastoor die bij hem op ziekenbezoek kwam. De kapel kreeg een voorname betekenis voor de bewoners, in het bijzonder voor Jos Bronckart. Hij heeft het gebouw altijd onderhouden en er zich met veel passie voor ingezet.
Ambassadeur?Jos is een echte ambassadeur van de kapel. Zo geeft hij er met plezier uiteenzettingen aan fietsers en wandelaars. Intussen hebben onze stadsdiensten het onderhoud voor hun rekening genomen, maar we zijn Jos natuurlijk heel dankbaar voor zijn jarenlange inzet. Zaterdag 6 juli bestond de kapel trouwens 30 jaar, niet toevallig vlak v??r de feestdag van de heilige Godfried van Melveren naar wie de kapel vernoemd is. Ter ere hiervan vond er een viering plaats aan de kapel. Als stadsbestuur vonden we het een eer om hierop aanwezig te zijn?, zegt schepen van Gebouwen Hilde Vautmans.
?De kapel van Sint-Godfried van Melveren is een typisch voorbeeld van een klein gebouwtje met een heel mooie geschiedenis dat vandaag nog altijd vele mensen verbindt. Zo zijn er nog zoveel meer in Sint-Truiden, en dat is net zo bijzonder?, besluit burgemeester Veerle Heeren.