Truineer Nieuws melden?

20 en 21 juli: verkeers- en veiligheidsregeling

Op 20 juli ’19 vindt Haspengouw Ziiingt plaats op de Grote Markt van Sint-Truiden en PIT Festival in de Academiezaal en op de parking van Blanco, het voormalige Nieuwscaf? (Ridderstraat). Op 21 juli 2019 vindt het Truiens Feestterras plaats op de Grote Markt van Sint-Truiden. Naar aanleiding van deze evenementen gelden een aantal specifieke verkeers- en veiligheidsmaatregelen.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

Afgesloten straten en pleinen

Ter gelegenheid van de evenementen Haspengouw Ziiingt, PIT en Truiens Feestterras zijn ?volgende verkeersmaatregelingen van kracht:
– Grote Markt voor 2/3 parkeervrij op 19 juli 2019 van 8u tot 17u;
– Grote Markt en Minderbroedersplein parkeer- en verkeersvrij van na de Haspengouwmarkt tot maandag 22 juli 2019 om 8u;
– Ridderstraat, vanaf kruispunt Hamelstraat, verkeersvrij van zaterdag 20 juli 2019 na de Haspengouwmarkt tot zondag 21 juli 2019 om 1u.

Ook de Luikerstraat is afgesloten vanaf het kruispunt met de Minderbroedersstraat van zaterdag 20 juli na de Haspengouwmarkt tot zondag 21 juli 2019 na de afbouw van het Truiens Feestterras.

Toegankelijkheid?

Rolstoelgebruikers kunnen tijdens Haspengouw Ziiingt en het Truiens Feestterras gebruik maken van een rolstoelplatform.?

Tijdens Haspengouw Ziiingt is er een parking voorzien voor mensen die minder mobiel zijn op het Minderbroedersplein. Zij kunnen daar parkeren op vertoon van een gehandicaptenparkeerkaart.
Er is ook een andersvalidentoilet aanwezig op de Grote Markt en er is vrije doorgang voor rolstoelgebruikers naar het podium.?

Veiligheid

Wij vragen om grote rugzakken, tassen en grote paraplu?s thuis te laten. Voor Haspengouw Ziiingt op de Grote Markt is er bovendien overdekking voorzien. Zo blijf je droog bij een eventuele regenbui.
Controle door stewards aan de ingangen van de evenementenzones is mogelijk. Hou je steeds aan de richtlijnen die door de veiligheidsdiensten en de organisatoren worden meegegeven.

Volgende veiligheidsmaatregelen zijn specifiek van kracht voor?Haspengouw Ziiingt:
Het is verboden om volgende voorwerpen mee te nemen: drank, voedsel, glas, blik, scherpe voorwerpen, wapens, chemische stoffen en elk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk beschouwd kan worden. Met een goed uitgevoerde toegangscontrole wordt de veiligheid van iedereen gegarandeerd.? Grotere rugzakken en tassen zijn verboden. Alle handbagage groter dan 30cm x 20 x 10cm zal geweigerd worden.?Lees hier meer voor alle veiligheidsmaatregelen:

Parkeren
Kom je met de wagen naar ??n van deze evenementen? Dan kan je best ??n van volgende parkings gebruiken:

  • Parking Zwembad
  • Parking Clockempoort
  • Parking Cicindria
  • Parking Veemarkt
  • Parking Europaplein
  • Parking Begijnhof
  • Parking Station

Meer info?

Evenementen

011 70 17 75

info.evenementen@sint-truiden.be