Truineer Nieuws melden?

120 opvallende borden sieren straatbeeld

In Sint-Truiden staan er sinds kort her en der opvallende signalisatieborden. Hiermee wil de stad chauffeurs aanmanen tot voorzichtigheid voor kinderen die dezer dagen buiten vertoeven.

© Fotograaf: Truineer

Deze grote vakantie hoeven kinderen zich in Sint-Truiden niet te vervelen. Verspreid over de stad zijn er verschillende activiteiten en opvanginitiatieven waarop ze een fantastische zomer beleven.?
En als dat niet genoeg is, kunnen kinderen gewoon doen wat ze nog het allerfijnst van al vinden: gezellig buitenspelen samen met vrienden en vriendinnen uit de buurt. De stad Sint-Truiden helpt een handje om ervoor te zorgen dat dit in een veiligere omgeving kan.?
?In buurten waar veel kinderen wonen, plaatsen we in de zomer sensibiliseringsborden. Die hebben een uniek ontwerp van de hand van de kinderraadsleden en vormen een extra blikvanger ? buiten de reguliere signalisatie ? om automobilisten op hun verantwoordelijkheden te wijzen. Verspreid over het grondgebied staan er intussen al 120 exemplaren?, zegt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.?
?De veiligheid van de kinderen is voor ons dan ook een belangrijke bekommernis. De ludieke borden proberen de risico?s verder te verminderen, maar alle gevaren uitsluiten is natuurlijk onmogelijk. We vragen ouders en kinderen daarom altijd te blijven uitkijken?, besluit burgemeester Veerle Heeren.