Truineer Nieuws melden?

12, 13 en 14 juli: Zepperse bierfeesten

De Zepperse Bierfeesten worden een nieuw begrip in het amusementsleven in Sint-Truiden. Tijdens het weekend na de Vlaamse Feestdag, is het weer zover. De wei aan de Stokstraat, te midden van de fruitplantages, zal dan klaar zijn om de bierliefhebbers te ontvangen.

© Fotograaf: Truineer

De KLJ van Zepperen is een jeugdbeweging, en die zit, net als andere jeugdbewegingen, vaak met centen te kort om een optimale werking voor de jongeren te garanderen. Enkele jaren geleden kwam de idee van ?Bierfeesten? binnenwaaien. Niet abnormaal voor een dorp waar de stelregel is: ?Wetter is goed, ma het moet tjoste en Alleke gewes zen?.

Op vrijdag 12 juli starten de feesten met een simpele bieravond, vanaf 17.00 uur. Meer dan 100 verschillende bieren liggen op de feestwei te wachten op de consumenten.

Degustatie voor 40 gelukkigen

Op zaterdag 13 juli is er een bierdegustatie. Die start om 14.00 uur, met zeven speciale bieren op het menu samen met verschillende hapjes. Voor 25 euro proeft de consument zich de zevende hemel in en krijgt hij het bierfeest-glas cadeau. Inschrijven is wel nodig via onderstaande link. En ?s avonds is er livemuziek van The Future Champs (van 19.00 tot 20.30 uur) en The Jameson Brothers (van 21.00 uur tot middernacht).

Tenslotte op zondag, want een weekend duurt in Zepperen drie dagen, zijn de kinderen hartelijk welkom op de kindernamiddag vanaf 13.00 uur. Voor hen wel geen bier maar wel springkastelen en een clownshow. Voor de papa?s en de mama?s blijven de 100 bieren echter wel ter beschikking.

Wil je mee komen genieten? Je vindt de feestweide ergens halverwege op de Stokstraat bij het huis nummer70 in Zepperen.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1MXHt5Uv3tf5-IfHCTbbfJW2XcQ3MWIwcy0J5XS4xixYt4g/viewform