Truineer Nieuws melden?

100 kinderen houden bonte namiddag in woonzorgcentrum

Zo?n 100 kinderen hielden vrijdag 19 juli een bonte namiddag op het domein van Triamant. De bewoners van het woonzorgcentrum beleefden er hun tweede jeugd. De activiteit is de apotheose van de eerste 15 dagen van ?Jeugd, Sport en Spel?, de Truiense vakantiewerking.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

De zomervakantie is ondertussen drie weken gevorderd. Bij ?Jeugd, Sport en Spel? namen ze op deze korte tijd alleszins een vliegende start. De stedelijke vakantiewerking op zes locaties in het centrum en de deelgemeentes van Sint-Truiden draait op volle toeren.?
?Over de verschillende locaties hebben inmiddels al 1.800 kinderen van 4 tot 12 jaar gebruikgemaakt van het spelaanbod. Dat staat elke week trouwens in het teken van een ander thema. Deze week werkten we toe naar een gigantische bonte namiddag, die vrijdag losbarstte in woonzorgcentrum Triamant in Velm. De senioren die er verblijven genoten zichtbaar van het jonge geweld van de 100 kinderen die hen gezelschap hielden?, vertelt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.?
??Jeugd, Sport en Spel? is al decennia een succes. Dat is dit jaar niet anders. Ook de komende weken staan er nog tal van leuke activiteiten, verrassende uitstappen en boeiende workshops gepland. Niemand hoeft zich deze zomer te vervelen?, besluit burgemeester Veerle Heeren.?
?Jeugd, Sport en Spel? is er iedere werkdag in het centrum (sporthal Jodenstraat, Jodenstraat 25), Nieuw Sint-Truiden (school Momentum, Grevensmolenweg), Engelmanshoven (school De Letterfant, Driewilgenstraat 23), Brustem (Chirolokaal, Burggracht 4), Zepperen (Basisschool Het Blavierke, Stokstraat 1) en Velm (Domein Triamant, Halingenstraat 76). Er is opvang vanaf 7u30 en tot 17u15. Inschrijven is niet nodig. Meer info: www.sint-truiden.be/vakantiewerking-jeugd-sport-en-spel