Truineer Nieuws melden?

Wiric plaatst verkiezingsborden

Wiric opende een nieuwe campus in Velm: Falmio. Intussen staan her en der opnieuw verkiezingsborden. Die kaderen in een bijzondere campagne van de nieuwe vestiging waar 18 volwassenen met een verstandelijke beperking worden opgevangen.

© Fotograaf: Wiric

De huidige bewoners van het fonkelnieuwe verblijf startten alvast een verkiezingscampagne. ?Eerste plaats gelukkig zijn? staat er te lezen op de affiches die massaal aangeplakt gaan worden.

Kersen plukken bij buurvrouw

Directeur Eric Hendrix: ‘In het belang van onze bewoners wilden we een keer deel uitmaken van een kleinschalige gemeenschap. In Velm, in de voormalige kloosterwoning van de Zusters van Liefde vonden we een ideale locatie. ?Inclusie? is belangrijk. We willen niet buiten maar binnen een gemeenschap leven, wonen en werken. Vandaar de campagne.’

Velm is een klein dorpje. Bovendien zijn er met Rusthuis Triamant en school ?t Vlindertje nog twee plaatsen waar mensen die zorg vereisen leven. We willen een win-win-win-win-gemeenschap vormen. Zowel de plaatselijke bevolking, de ouderen in Triamant, de kleutertjes en leerlingen van ?t Vlindertje als onze bewoners kunnen veel voor mekaar betekenen. De schotten tussen de verschillende zorgorganisaties doorbreken, daar willen we in eenieders belang werk van maken. We kunnen veel van mekaar leren, we kunnen samen leven, werken, wonen en vooral ook samen heel veel plezier maken?.

Positieve reacties

?De eerste reacties zijn bijzonder positief?, gaat zorgverantwoordelijke Evi Stienen verder. ?Op onze kennismakingsnamiddag was er een buurvrouw waar we binnenkort kersen mogen gaan plukken, het buurtcomit? wil samen met ons hun jaarlijkse barbecue hier organiseren, de Landelijke Gilde wil samen met ons tuintjes inrichten,?

Met Rusthuis Triamant en ?t Vlindertje werden al concrete afspraken gemaakt. We gaan samen zingen in het ?geheugenkoor?, voorlezen voor de kleuters, rolstoeldansen, samen snoezelen in onze snoezelruimte. En dit is nog maar een begin?

Jouw droom daar gaan we voor

?Wiric wil echt, samen met anderen, een voortrekkersrol spelen. Het zorglandschap is helemaal aan het veranderen. Waar vroeger alle instellingen subsidies kregen (aanbodgestuurde zorgverlening) zijn het nu de personen met een handicap zelf die een budget ter beschikking krijgen (vraaggestuurde zorgverlening). Dit is een goede zaak en we willen hier hard op inzetten? gaat Eric Hendrix verder. ?Een televisieserie als Down the Road bewijst eens te meer dat onbekend onbemind is. We willen samenwerken met andere zorginstellingen. Zorginstellingen leven nog teveel elk op hun eilandje.