Truineer Nieuws melden?

Vissen van Sint-Pieter naar Terbiest

In het kader van de werken aan het nieuwe Sportpark Haspengouw moet de plaatselijke vijver tijdelijk worden drooggelegd. Dat betekent dat ook de vissen moeten verhuizen. Zij worden gevangen en weer losgelaten in de vijver van Terbiest.

© Fotograaf: Raf Vanmechelen

In het toekomstige Sportpark Haspengouw blijft er plaats voor een visvijver, aangevuld met een ecologische zwemvijver. De huidige waterpoel wordt daarvoor geoptimaliseerd en in de tussentijd dus ook gedraineerd. Dat is nodig in functie van de bouwwerken, die deze week aanvingen.

Dierenwelzijn?
?Vandaag en morgen wordt het water uit vijver van sportcomplex Sint-Pieter weggepompt. Een ploeg van vrijwilligers van de vissersclub van Terbiest zal assisteren met de verhuis van de vissen, die natuurlijk een nieuwe thuis krijgen?, zegt schepen van Sport Jurgen Reniers.

?De vissen verhuizen naar de vijver van kasteeldomein Terbiest. Op die manier blijven ze op ons grondgebied en moeten ze niet ver getransporteerd worden. We waken erover dat de omstandigheden van de verhuis van de vissen zo optimaal mogelijk zijn. Dierenwelzijn staat ook hier voorop?, voegt schepen van Dierenwelzijn Ingrid Kempeneers toe.

Concrete stappen?

?Hiermee zijn de eerste concrete stappen voor de heraanleg van het Sportpark Haspengouw en het nieuwe zwembad gezet. Voor de veiligheid werd de gehele projectzone deze week afgebakend. De huidige sportaccommodaties blijven wel bereikbaar?, besluit burgemeester Veerle Heeren.

?Sportpark Haspengouw is de naam van de toekomstige sportsite op Sint-Pieter. Die zal tal van sport-, recreatie-, en zorgfuncties bevatten, die voor iedereen ruim toegankelijk worden. Het nieuwe Bloesembad vormt de blikvanger. Tegen eind 2020 gaat het nieuwe complex open.