Truineer Nieuws melden?

Vandalen vernielen kunstwerk Trudofeesten

Onverlaten hebben in het Speelhof het vlot op de gracht van het kasteel vernield. Het kunstwerk, van de hand van Steven Vandervelpen, kadert in de expo Tinteling die momenteel op het domein loopt en kadert binnen de activiteiten rond de Trudofeesten.

© Fotograaf: Steven Vandervelpen (facebook)

In het kader van het Trudojaar organiseert kunstvereniging Kunst Groen vzw een kunstproject in de groene long van Sint-Truiden. 25 lokale, nationale en internationale kunstenaars plaatsen installatiekunst in situ in domein ? t Speelhof. Gebaseerd op het werk, het leven of de visie van de Heilige Trudo gingen ze aan de slag met de mooie groene ruimte. E?n van de kunstenaars maakte op het water van de gracht een vlot. Dat is nu totaal vernield.?

Het is de kunstenaar zelf die het feit meldt op zijn facebookpagina.

Heb een beetje een deja vu gevoel …

Vermoedelijk tussen dinsdag 18:30 en woensdag namiddag gebeurd…

Als iemand afgelopen week iets gezien heeft, mijn vlot is gevandaliseerd geweest. Kussens losgetrokken, een honingpot in het water gegooid (verdwenen dus), waarschuwingspalen gescheurd en in het water gegooid …