Truineer Nieuws melden?

Uitkijkplatform naast galg in Helshoven

Dit project ontstond twee jaar geleden, nadat regionaal landschap haspengouw 90 kersenbomen gerooid had in een hoogstamboomgaard. Die bomen moesten gerooid worden vanwege het little-cherryvirus.

© Fotograaf: Truineer

En omdat in Sint-Truiden een project liep om vier uitkijkpunten te realiseren, is dit platform daarin opgenomen. Het ligt vlakbij Groot-Gelmen en Helshoven.?De kunstenaar heeft zich voor dit project onder meer laten inspireren door de nabijheid van de kapel van Helshoven. Kunstenaar Frits Jeuris: “Dus we hebben een heel klein kapelletje gemaakt van kersenhout. Heel ruw, de gekloven kersenstammen zitten er nog in. En dat zweeft tussen hemel en hel. Het gaat om het leven en de dood, en alles wat er tussen zit. En dat is nauw verbonden met het verhaal van de plaats zelf. En het kersenhout is verbonden met Haspengouw.”?Het uitkijkplatform ligt vlakbij de kapel van Helshoven, de galg en het fietsroutenetwerk. Het zal eind deze maand geopend worden. Een foto van het uitkijkplatform kunnen we echter nog niet geven. Daarvoor moet het kunstwerk eerst ?af? zijn.