Truineer Nieuws melden?

Truiense verzetsstrijders herdacht

75 jaar geleden vond op 10 juni de raid van Sint-Truidense verzetsstrijders op de gevangenis van Hasselt plaats. Daar zaten hun vrienden, politieke gevangen en weerstanders vast die door de nazi?s gearresteerd waren.

© Fotograaf: Efvvst

Gisteren vond in de gevangenis van Hasselt de herdenking plaats van de raid van 10 juni 1944 op de gevangenis van Hasselt om Truiense politieke gevangene en weerstanders te bevrijden die door de Duitse bezetters opgepakt en opgesloten werden in voornoemde gevangenis -De raid op de gevangenis werd eveneens gepleegd door Truiense verzetsstrijders. Bij deze raid lieten 5 verzetsstrijders het leven, namelijk Ren? Lambrechts, Vanistendael Georges, Dupain Gabriel, D’Hose Charlie en Melot Jean -Het hoe en waarom van deze raid werd vakkundig uitgelegd in een toespraak gehouden door een familielid van Ren? Lambrechts, namelijk Yvan Lambrechts, tevens voorzitter van het EFVVST, het Eenheidsfront Vaderlandslievende Vereniging Sint-Truiden.Onze deelneming en respect gaat uit naar de familie van de gesneuvelden. Trouwens naar alle helden die voor ons vaderland zijn gesneuveld, zeker op deze dag waarop 75 jaar geleden de bevrijding van Europe startte met de Landing in Normandi?.