Truineer Nieuws melden?

Succesvolle Dag van de Buren

Voor het derde jaar op rij werd de Dag van de Buren uitbundig gevierd in Sint-Truiden. Het vertrouwde concept bracht op meer dan 50 locaties buren bij mekaar voor een gezellig onderonsje. Niet alleen bij de bestaande buurtcomit?s, maar ook bij 13 nieuwe initiatiefnemers, doken de stoeltjes buiten op voor een leuke avond.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

Je spreekt een plaats en tijdstip af met je buren en iedereen brengt iets mee. Dat is het eenvoudige, maar supergezellige opzet van de Dag van de Buren. Tijdens de vorige editie kwamen in Sint-Truiden op 43 locaties buurtbewoners samen voor een gezellig onderonsje. Dit jaar werd dat succes overtroffen en namen maar liefst 54 buurten, waaronder 13 nieuwe initiatiefnemers, deel aan de Dag van de Buren.

?Samen met de co?rdinator Buurtwerking en burgemeester Veerle Heeren ben ik bij verschillende initiatieven de gezellige sfeer gaan opsnuiven. Het doet deugd om te zien dat zoveel buren samenkomen om een praatje te slaan en te genieten van de kleine dingen in het leven. Bijna alle initiatieven werden bovendien getrakteerd op een akoestische liveoptreden van lokale muzikanten. De sfeer zat er dus overal goed in!? zegt schepen van Buurtwerking Jurgen Reniers

?In Sint-Truiden zijn heel wat ondernemende buurtcomit?s die zich inzetten om de verbondenheid in hun buurt te vergroten. De voorbije drie jaar verdrievoudigde het aantal erkende buurtcomit?s in Sint-Truiden. In een dorp of wijk waar samenhang is, is het fijn wonen. We kunnen zulke initiatieven dan ook alleen maar toejuichen en ondersteunen.? besluit burgemeester Veerle Heeren.