Truineer Nieuws melden?

Dieven gepakt na diefstal op Grote Markt

Op de Grote Markt hebben inbrekers woensdagnacht een tv gestolen, maar die diefstal kende al vlug een oplossing.

© Fotograaf: Truineer

?s Morgens om 07.00 uur kreeg de politie een oproep inzake twee verdachte personen, vermoedelijk onder invloed van alcohol/drugs, op de Hasseltsesteenweg. De politieploegen waren snel ter plaatse en konden de twee mannen controleren. Beiden bleken onder invloed van drugs. De bestuurder werd een drugtest afgenomen en deze tekende positief. Tevens werd in het voertuig nog wat drugs aangetroffen. Beide personen werden bestuurlijk aangehouden en opgesloten in onze cellen ter ontnuchtering.Omstreeks 9.30u kreeg de politie dan een melding dat er ?s nachts een TV gestolen werd op de Grote Markt. De politie heeft dan opzoekingen verricht op de bewakingsbeelden van de stad Sint-Truiden en herkende hierop de twee mannen die reeds in de cel zaten.De bestuurlijke opsluiting veranderde meteen in een gerechtelijke arrestatie. Naast de processen-verbaal voor drugsbezit en drugs in het verkeer zullen ze zich nu ook moeten verantwoorden voor de diefstal.

De politie heeft dinsdag verkeerscontroles gehouden in de omgeving van Brustem en Zepperen. De wijkagenten haalden dinsdag meerdere wagens naar de kant. Iedereen bleek in orde met regels.Dieven hebben woensdag ook nog ingebroken in een garage in de Zegestraat in Wilderen en een fiets gestolen. De diefstal is rond 13.15 uur vastgesteld.