Truineer Nieuws melden?

14 meter hoog genieten van Kerkom

In he kader van het project ‘Dorpen in ’t Kwadraat’ bouwden de inwoners van Kerkom een 14 meter hoge panoramische uitkijktoren. Die wordt zondag 30 juni as. door hen feestelijk geopend. Tot 8 september blijft hij staan en kan je hem beklimmen.

© Fotograaf: JW

DORPEN IN?T KWADRAAT

Dorpen in?t kwadraat is een initiatief van het Innovatiesteunpunt in samenwerking met Landelijke Gilden, en de stad Sint-Truiden, met financi?le steun van PDPO Leader Haspengouw. Het project verbindt uitdagingen, noden en kansen in het dorp met inventieve en bottom-up ontwikkelde toekomststrategie?n.? Creatieve idee?n van bewoners ?n eigenaarschap zijn de spil en worden omgezet in de praktijk.

CONCRETE ACTIES KERKOM

Na zes maanden overleg ontstonden verschillende concrete acties uit het project. Met behulp van een mobiliteitsexpert bedachten de inwoners drie veilige scenario?s voor de verkeersinfrastructuur van Kerkom waarmee ze een duidelijk signaal aan het stadsbestuur willen geven. Iedere bezoeker krijgt zondag een bloemenzaaimengsel mee naar huis om Kerkom letterlijk in de bloemetjes te zetten. En, als hoofdactie bouwden de inwoners zelf een tijdelijke, panoramische uitkijktoren van 14 meter hoog aan de Brouwerij. Tot 8 september kan iedereen die wil genieten van het mooie uitzicht. De sleutel die toegang geeft tot de toren kan tijdens de openingsuren van de Brouwerij van Kerkom aan de toog afgehaald worden (Naamsesteenweg 469, Kerkom). Deze en andere resultaten van het traject werden gebundeld in een bondig eindrapport dat op 30 juni ook wordt overhandigd aan het stadsbestuur.

PRAKTISCH

Wanneer: Zondag 30 juni vanaf 14u tot 18u

Waar: Brouwerij Kerkom, Naamsesteenweg 469, 3800 Sint-Truiden

Programma:

14u: Optreden DJ Haspengouwers

14u45: Inhuldiging toren, overhandiging visiedocument aan vertegenwoordiger stadsbestuur en speechmoment ? gratis receptie

16u: Optreden CC?92

Doorlopend: kinderanimatie en info over het traject.