Truineer Nieuws melden?

Wolke Janssens beslist ‘de match teveel’

STVV sluit het seizoen in schoonheid af. De kanaries wonnen met 2-1 van Westerlo. Met dank aan Wolke Janssens, de spits die door omstandigheden en na blessure van Endo werd uitgespeeld als verdediger. Twee minuten voor tijd verschalkte hij Van Hout met een schuiver in de korte hoek.

© Fotograaf: Kevin Vanhees

STVV-Westerlo werd door iedereen vooraf bestempeld als de match teveel omdat er niets meer op het spel stond. Maar de kanaries wilden wel winnen om het seizoen in schoonheid te kunnen afsluiten. Daar zag het de eerste helft niet naar uit. Want na een bijzonder matte vertoning en na een owngoal van De Sart stond het toen 0-1. De tweede helft was niet veel beter, maar STVV verdiende meer. Laat het nu De Sart zelf zijn die met een verre (afgeweken knal) deze keer wel de bal in het goede net legde en zo zijn eerder ‘ongelukje’ uitwiste. Zo hingen de bordjes dus weer gelijk. 1-1 leek ook de eindstand te zullen worden. Maar dat was zonder Wolke Janssens gerekend die het twee minuten voor tijd ook nog ’s probeerde met een verre knal in de korte hoek. Weer liet Van Hout zich verrassen. STVV had meteen gewonnen spel.