Truineer Nieuws melden?

Weer een drugslijn opgerold

In het kader van een grootschalig drugsonderzoek voerde de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken op 8 mei 2019 op verschillende plaatsen in Sint-Truiden en omgeving huiszoekingen uit. Dat leverde arrestaties en vondsten op.

© Fotograaf: Politie sint-Truiden

Samen met de federale politie werd een actie op touw gezet waarbij de verdachte op heterdaad gevat werd met meer dan 1 kg cannabis, ingevoerd vanuit Nederland. In het onderzoek komt een twintigjarige Truienaar in beeld die verantwoordelijk is voor het leveren van verdovende middelen aan lokale dealers met vertakkingen naar verschillende grootsteden.

Tijdens de huiszoekingen werden onder andere verdovende middelen, anabolica en attributen, gsm-toestellen en simkaarten, cash geld, een namaakwapen met geluidsdemper, boksbeugels en 2 voertuigen in beslag genomen.

Er werden in totaal zes personen gearresteerd.?
Vier verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt, waarvan er twee werden aangehouden. De andere betrokkenen hebben voorwaarden gekregen.

Het onderzoek wordt verdergezet.

?De aanpak van drugsoverlast is ??n van de belangrijkste prioriteiten binnen onze politiezone. Onze diensten werken hiervoor nauw samen met andere politiezones en met de Federale Politie en dat werpt zijn vruchten af. In het kader van het actieplan drugs blijft een ketengerichte aanpak essentieel om het aantal drugdelicten omlaag te krijgen.”, aldus korpschef Steve Provost en burgemeester Veerle Heeren.