Truineer Nieuws melden?

STVV ver van groepswinst

Na dit weekend staat Charleroi in groep A van play-off 2 drie punten voor op STVV. Groepswinst voor onze kanaries is dus ver weg.

© Fotograaf: Kevin Vanhees

Na de winst van Charleroi, zaterdag, wisten de kanaries al voor de aftrap tegen Eupen wat hen te doen stond. Winnen tegen Eupen. Het leek de thuisploeg te verlammen. Zeker in de eerste helft waarin STVV bijzonder zwak acteerde en ook op achterstand kwam. De kanaries kwamen met meer vertrouwen uit de kleedkamer. Resultaat: negen kansen en twee doelpunten. Maar toch kon Lucas Pirard niet verhinderen dat hij zijn tweede van de avond slikte. 2-2 dus.

Marc Brys: ?natuurlijk zijn we niet meer dat swingende team van in de reguliere competitie. Maar daar zijn redenen voor. Ik denk dan aan de positiewissels die zich opdrongen en de blessurelast. Toch ben ik vandaag best fier op mijn team. Ze hebben alles gegeven tegen een team dat reactief speelde, in eerste instantie aan verdedigen dacht, en aasde op de counter. Alleen de uitslag valt tegen. Maar als er ??n ploeg een driepunter kon claimen waren wij het.?

Jordan Botaka: ?groepswinst is mathematisch nog niet weg. Alleen hebben we ons lot niet meer in eigen handen. We moeten nu alleen naar onszelf kijken en twee keer winnen. Daarna zien we wel waar we uitkomen. Zonde toch dat het publiek ons in de steek liet. Er was van onze kant echter geen slechte wil. Jammer dat het zo moet uitdraaien. Het deed ons pijn. Vandaar dat we het groeten na afloop ook sober hielden.?