Truineer Nieuws melden?

STVV uitgeschakeld voor groepswinst in play-off 2

STVV, met Steppe in doel, en Kamada, Sylla ?n Boli samen in de basis moest winnen in Oostende om Charleroi in het vizier te houden.Het werd een gelijkspel. De kanaries faalden dus, mede door een uitstekende Dutoit. Groepswinst is nu ook mathematisch niet meer mogelijk.

© Fotograaf: Truineer

De match begon gelijk opgaand. Na 17 minuten was Endo het dichtst bij een doelpunt. Dutoit was verslagen?****maar Nastic bracht redding. Oostende kwam nadien opzetten, maar de kanaries waren bij de les. Het waren zelfs de kanaries die alweer een unieke kans kregen om op voorsprong te klimmen. Sylla mocht een strafschop nemen na fout van Marquet op Kamada en een tussenkomst van de VAR, maar hij knalde het leer binnen bereik van Dutoit. Zo stond het op het halfuur nog altijd 0-0. Zes minuten later kregen de kanaries het deksel op de neus. Nastich zonderde Guri af voor doel en die liet Steppe kansloos. 1-0 bij de rust.

Begin tweede helft was het weer Dutoit die zijn team redde. Endo knikte een hoekschop van Sekine naar de verste hoek maar Dutoit lag goed plat. De ex-goalie van STVV bracht ook nog ’s redding met de voet op een plaatsbal van De Sart. Niet dat er intussen veel tempo in de match zat, maar de kanaries drongen toch het meeste aan. Toch was het oppassen voor de tegenstoten van de thuisploeg. Een afstandschot van Nkaka draaide nipt naast. Het gaf de kustjongens vertrouwen. Niet dat het voor hen kansen regende. Maar voor het eerst slaagden ze de bal langer in de ploeg te houden. Intussen waren de laatste tien minuten al aangebroken. En leek 1-0 ook de eindstand te zullen worden. Al was er alweer een goede Dutoit nodig op een knik van Sylla. De Fransman moest zich vervolgens toch gewonnen geven op een knal van De Sart. Zo werd het in extremis 1-1. Onvoldoende voor de Kanaries die een lange terugreis wachtte.