Truineer Nieuws melden?

STVV laat leiderspositie liggen

STVV mocht niet verliezen in Charleroi, wilde het de leiderspositie in groep A van play-off 2 vasthouden. En toch gebeurde het. Erger nog, de kanaries speelden inspiratieloos en konden op geen enkel moment aanspraak maken op puntengewin.

© Fotograaf: Truineer

Dom inspelen van Mmaee zetten de Zebra’s al na vier minuten op weg naar winst. Vanaf dat moment lag het spelbeeld vast. De thuisploeg speelde vanuit een zetel en aasde op de counter. STVV had het balbezit maar deed er eigenlijk niks mee. Het was dankzij een uistekende Pirard dat de kanaries tot vijf minuten voor tijd in de match bleven. Toen scoorde Nurio en was het spel gespeeld.

Coach Marc Brys’ analyse was kort en krachtig. “Dit team had te weinig kwaliteit en was gewoon niet goed genoeg om Charleroi pijn te doen. Als je de namen overloopt, dan zie je dat onze samenstelling heel ver afweek van ons type elftal. Op sommige plaatsen speelden we met vervangers van de vervangers. Dat betaal je op een bepaald moment cash.

Doelpunten

4′ 1-0 Hendrickx

86′ 2-0 Nurio (assist Morioka)

Charleroi: Riou; Busi, Zajkov, Martos, Dessoleil; Hendrickx, Ilaimaharitra, Nurio; Morioka, Bruno; Osimhen.

Invallers:?82′ Henen voor Bruno, 89′ Perbet voor Morioka.

Gele kaarten: Bruno, Ilaimaharitra

STVV: Pirard; Mmaee,Teixeira, Tomiyasu; Botaka, Endo, Asamoah, Sekine; De Sart; Kamada, Sylla

Invallers: 36′ De Bruyn voor Mmaee, 71′ Thallyson voor De Sart, 81′ Kinoshita voor Sylla.

Gele kaarten: Mmaee, Sekine

Scheidsrechter: Laurens Visser

Toeschouwers: 7.161