Truineer Nieuws melden?

Sluikstort in Viaductstraat

De omgeving van de kledingcontainers aan de Sint-Ritaschool in de Viaductstraat is intussen een openbaar stort geworden. Buurtbewoners klagen over geurhinder en ongedierte.

© Fotograaf: D.Hermans

Een aantal mensen postten op facebook foto’s van het stort die niks aan de verbeelding overlaten. Zelfs vervallen vlees, dat niet eens uit de verpakking is geweest, ligt op die plek gewoon weg te rotten.

Ook al ligt de verantwoordelijkheid in eerste instantie bij de dader(s), toch reageert ook de burgemeester. Zij gaf het ‘feit’ intussen zelf door aan de stadsdiensten. Bovendien vraagt ze alle burgers om zulke dingen voortaan door te geven via de stadsapp. “We hebben een uitgebreid burgermeldsysteem”, zegt ze. “Onze stadsmedewerkers doen hun uiterste best om daar zo snel mogelijk op in te spelen. Bovendien zijn de kledingcontainers geplaatst door een private firma. Ook die firma zal gecontacteerd worden.”