Truineer Nieuws melden?

Regenboogkleuren aan het station

Vandaag; vrijdag 17 mei 2019 is het IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie. Ook in Sint-Truiden werd die dag een signaal gegeven dat discriminatie en geweld tegen holebi?s en transgenders absoluut niet meer van deze tijd zijn.

© Fotograaf: Truineer

Het was deze morgen druk aan het station van Sint-Truiden. Bijna het voltallige schepencollege en de homo-gemeenschap van Sint-Truiden verzamelden om schilderwerken uit te voeren, op uitnodiging van Dieter Celis. Deze Truienaar en enige Limburger in de Mister Gay Belgium-verkiezing, schilderde, samen met de burgemeester en de schepenen het zebrapad aan het stationsplein voor de gelegenheid in de kleuren van de regenboogvlag. Ook de voorzitter van Regenbooghuis Limburg, Leopold Lindelauff, tekende hierop present.??Dit jaar laten we de regenboogvlag wapperen aan het stadskantoor, het stadhuis en het Europa plein, de abdijtoren zal vanavond ook roze zijn als signaal voor onze strijd voor aanvaarding van holebi?s en transgenders en tegen de discriminatie ervan. Je geaardheid is je keuze, en dat moet iedereen respecteren?, vindt schepen voor gelijke kansen, Hilde Vautmans (Open VLD).Het zebrapad op de Prins Albertlaan ter hoogte van het stationsplein heeft vanaf vandaag de kleuren van de regenboog. Hier passeert veel volk zodat de boodschap van verdraagzaamheid niemand kan ontgaan?, voegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V) hieraan toe.?En Dieter Celis zelf was ook tevreden. ?Geaardheid kruipt niet in je koude kleren. Ik wil het taboe rond zelfdoding en depressie bij de LGTBQ-gemeenschap doorbreken en bespreekbaar maken door mijn deelname aan Mister Gay Belgium?, vult Dieter Celis nog aan.Iedereen kan Dieter Celis als enige Limburgse kandidaat bij de verkiezingen van Mister Gay Belgium. Breng je stem uit op outtv.be en op 1 juni kennen we de winnaar.