Truineer Nieuws melden?

Opgepast. Wijziging verkeer rond O.L.V.kerk

Er verandert vanaf vrijdag 10 mei het ??n en ander aan de verkeerssituatie rond de Onze-Lieve-Vrouwkerk. De doorgang tussen de Luikerstraat en de Plankstraat wordt onderbroken. ?s Avonds en in het weekend zijn ook de Ridderstraat en de Plankstraat verkeersvrij.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

Vrijdag 10 mei verplaatsen de archeologische opgravingen van de Groenmarkt zich verder naar de zone vlak naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Deze zone wordt vanaf die datum daarom afgesloten voor het verkeer. Vanaf dan is het bijgevolg niet meer mogelijk om vanuit de Luikerstraat over de Groenmarkt naar de Plankstraat te rijden.

?Sint-Zuiden?
Tegelijkertijd gaat in de zone rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk eveneens de periode van de zomerterrassen ? ?Sint-Zuiden? ? in. Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 15 september worden de Plankstraat en de Ridderstraat hierdoor op volgende momenten afgesloten voor het verkeer:

  • op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, telkens tussen 18u ?s avonds en 1u ?s nachts;
  • in het weekend, doorlopend van vrijdagavond 18u tot zondagnacht 1u.

Tijdens deze periodes zijn de Ridderstraat (vanaf de Hamelstraat) en de Plankstraat (vanaf het kruispunt Stenaertberg ? Clement Cartuyvelsstraat ? Houtmarkt) doodlopend. Zachte weggebruikers en urgentiediensten zullen natuurlijk wel te allen tijde door kunnen.

Zoutstraat weer bereikbaar via Grote Markt?
De nutswerken aan de hoek van de Groenmarkt met de Zoutstraat zijn intussen afgerond. De Zoutstraat is dus weer met de wagen bereikbaar via de Grote Markt.