Truineer Nieuws melden?

Ontmoetingscentrum nadert afwerking

Het stadsbestuur inviteerde op maandagavond alle Zepperse verenigingen om eens kennis te maken met het nieuwe ontmoetingscentrum, om eens te zien hoever de werken al ge?volueerd waren en om het met het stadsbestuur even te hebben over de uitbating. Daarvoor waren de burgemeester Veerle Heeren, schepenen Johan Mas en Jelle Engelbosch en de financieel directeur van de stad, Luc Vandijck naar Zepperen komen afzakken.

© Fotograaf: Truineer

En het moet gezegd worden, het centrum heeft nog wel geen naam, maar wat de stad er neerpootte kon alleen maar op goedkeuring en bewondering leiden. De oude gemeenteschool herbergt nu een feestzaal van 350 vierkante meter, goed voor 200 zitplaatsen of 300 staanplaatsen, een droomkeuken, lokalen voor de plaatselijke jeugdwerking, vergaderruimtes in het vroegere gemeentehuis.

?Hierin heeft de stad 2 miljoen euro ge?nvesteerd. De stad blijft wel eigenaar en uitbater van het centrum, maar via een vzw zal de lokale gemeenschap duidelijk invulling kunnen geven aan de werking van het centrum. Nu zoeken we nog een naam voor dit centrum, en hiervoor daag ik alle Zepperenaren uit om mee te zoeken naar een passende naam?, zegde burgemeester Veerle Heeren tijdens het werkbezoek.

Ondertussen zijn ook alle juridische perikelen van de baan en kunnen de Zepperse verenigingen, die uiteraard ook als eerste en bevoorrechte gebruikers van het complex beschouwd worden, beginnen denken aan een feestelijke opening tijdens het laatste weekend van augustus. ?En ook hier rekenen we op de creativiteit van de Zepperenaren om van die opening een volksfeest te maken?, daagde de burgemeester de Zepperenaren uit. En die gingen die uitdaging aan. Hier leeft ook de vaste wil om van dit project een succes te maken via een samenwerkingsverband tussen alle verenigingen.