Truineer Nieuws melden?

Onderzoek naar matchfixing in vierde provinciale

Het is eigen aan elk seizoen einde in de provinciale kompetitie of er duiken geruchten op in verband met omkoping en vervalsing van de uitslagen, en anno 2019 is dat niet anders.

© Fotograaf: Truineer

Het bondsparket van de Voetbalbond is een onderzoek gestart naar voetbalclub Sporting Aalst. De kampioen van vierde provinciale B wordt ervan verdacht de doelman van Vroenhoven, de tegenstander van de slotspeeldag, benaderd te hebben. Die beschuldigingen worden door beide clubs – inclusief doelman Buysmans – met klem ontkend.Sporting Aalst kroonde zich op de slotdag van de reguliere competitie tot kampioen in 4B, dankzij een 3-0-zege tegen Vroenhoven. Het regionaal parket van Voetbal Vlaanderen onderzoekt nu of die zege wel op een eerlijke manier tot stand kwam. Volgens het geruchtencircuit zou Aalst in de aanloop naar die cruciale match doelman Buysmans van tegenstander Vroenhoven benaderd hebben. Alle betrokkenen werden inmiddels door de Voetbalbond gehoord als getuigen, maar iedereen houdt het been stijf: er is geen sprake van matchfixing. Bij Sp. Aalst zit men erg verveeld met het onderzoek, ook al staat de club – naar eigen zeggen – recht in zijn schoenen.??Niemand van Sporting Aalst heeft ooit iemand van een andere club benaderd?, klinkt het daar. Of het bondsparket verdere stappen tegen de club zal ondernemen, is nog maar de vraag. ?Zolang het onderzoek lopende is, kunnen we geen commentaar geven?, reageert men daar. Het onderzoek zou tussen de drie weken en drie maanden afgerond worden.