Truineer Nieuws melden?

Matchday STVV: na vandaag wacht een enorme uitdaging

Vanavond om 20 uur speelt STVV op Stayen zijn laatste match van het seizoen tegen Westerlo. Voor velen de match teveel. Want niks meer te winnen of te verliezen. Toch rekent het team op uw steun.

© Fotograaf: Kevin Vanhees

STVV-Westerlo heeft dan wel weinig betekenis. Het neemt niet weg dat staf en spelers in schoonheid willen afscheid nemen van een seizoen dat als ??n van de beste mag doorgaan in de recente geschiedenis. Wees eerlijk? Wie had op voorhand gedacht dat deze groep tot de laatste dag van de reguliere competitie helemaal zou meedoen voor de prijzen?

Even een blik naar de toekomst. Voorzitter Meekers laat vandaag in HBVL weten dat de Japanners het budget willen verhogen. Dat is alleszins een positief aspect van het verhaal? Maar de grootste uitdaging zal toch bij Marc Brys en zijn staf zal liggen. Want wij vrezen dat zij opnieuw zullen moeten bouwen aan een nieuw team. (Mogelijke) Vertrekkers melden zich immers om de haverklap. We denken dan aan Teixeira en Tomiyasu in de verdediging, Endo en De Sart in het middenveld en zowaar de hele voorlinie met Boli, Sylla en Kamada. Tel daar nog bij dat een aantal jongens toch niet echt bevestigen, dan is het haast zeker dat er net zoals de voorgaande jaren weer een hoop nieuwe gezichten zullen landen op Stayen.

Het recente verleden heeft gelukkig geleerd dat Brys & co voldoende kennis van zaken hebben om een nieuw en hecht team te smeden. Maar dat neemt niet weg dat de Japanse bazen het toch snel over een andere boeg zullen moeten gooien, zeker wanneer ze hun ambitie om play-off 1 te spelen, willen waarmaken. Want wil STVV echt meedoen voor de prijzen, dan zal zo’n groot verloop in de toekomst toch moeten voorkomen worden. Goed, het is het lot van de meeste Belgische ploegen. Maar toch…. Wij duimen alleszins samen met jullie voor vanavond en klinken nu al op het komende seizoen.