Truineer Nieuws melden?

Leerlingen GO! behalen EHBO-diploma

De leerlingen van de studierichtingen 5 Verzorging en Sociale en Technische wetenschappen van GO! Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof kregen dinsdag hun EHBO-diploma uitgereikt.

© Fotograaf: Truineer

De leerlingen behaalden het diploma na een intensieve opleiding via het Rode Kruis. De jongeren leerden de stappen van eerste hulpverlening toepassen, reanimeren, defibrilleren en zoveel meer.?

Elk jaar krijgen ongeveer 10.000 Belgen een hartstilstand, buiten het ziekenhuis. Maar slechts 1 op 3 omstaanders weet hoe ze moeten reageren. ?Een slachtoffer proberen helpen is altijd beter dan niets doen. De overlevingskansen stijgen immers aanzienlijk. Eigenlijk zou iedereen dit moeten krijgen?, luidt het.

EHBO maakt deel uit van de eindtermen van het onderwijs, maar wordt nog niet in alle scholen gevolgd. ?Door vorming op school kunnen we mensenlevens redden? zegt mevrouw Coemans directeur GO! Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof. Als leuke afsluiter werden de leerlingen nog getrakteerd op een receptie.