Truineer Nieuws melden?

Karin Vandevelde eerste vrouwelijke Voka-voorzitter

Karin Van De Velde (56), medeoprichter van het Truiense callcenter Callexcell, wordt vanaf volgend jaar de nieuwe voorzitter van Voka Limburg. Ze is de eerste vrouw aan het hoofd van de werkgeversorganisatie en daarmee levert ze een Belgische primeur.

© Fotograaf: Truineer

Op 1 januari 2020 neemt Karin Van De Velde de fakkel over van Francis Wanten als voorzitter van Voka Limburg. De raad van bestuur van Voka Limburg heeft donderdagavond in de eerste plaats voor Karin gekozen om haar competenties en haar profiel als ondernemer, dat zeer goed past bij het DNA van Voka Limburg. Haar bedrijf, Callexcell, richtte ze op in 2009 met de financi?le steun van Roland Duchatelet. Tien jaar later heeft het bedrijf 1000 werknemers op drie vestigingen in Sint-Truiden, Luik en Maastricht.

Nieuw is het ?Huis van de Ondernemer? in Hasselt niet voor haar. In 2013 werd ze al bestuurder bij Voka Limburg en in 2016 trad ze toe tot het bestuurscomit? van de Limburgse werkgeversorganisatie.?

Karin Vandevelde is een geboren ?Truinoske?, studeerde Latijn-Wetenschappen in het Heilig Graf en daarna chemie en handelswetenschappen in Leuven. Ze werd in 2013 bestuurder bij Voka Limburg en in 2015 lid van het bestuurscomit?. Ze woont met haar partner Michel Massa nog steeds in de Trudo-stad.in Sint-Truiden.