Truineer Nieuws melden?

InTouch, voorheen Tradelec, naar Droneport

Tradelec, het bedrijf uit Sint-Truiden dat softwaretoepassingen voor steden en politiezones ontwikkelt, heeft ambitieuze plannen voor 2019. Niet alleen hebben ze een identiteitswijziging doorgevoerd, ze verhuisden hun kantoren ook naar de campus DronePort. Bovendien gaan ze de internationale markt betreden.

© Fotograaf: InTouch

De software van InTouch focust op parkeren in de stad, handhaving en vergunningen. Deze smart city oplossingen geven de steden en politiezones meer ademruimte en maken het aangenamer om je te verplaatsen in en rond een stad. Tradelec heeft in de sector jarenlang een stevige reputatie opgebouwd. Toch kiezen ze bewust voor een nieuwe identiteit en een nieuw imago met InTouch. Tom De Winne, Chief Operations Officer, licht toe: ?Tradelec richtte zich aanvankelijk op automatisatie in de industrie, met een focus op elektronica. Daarna heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in toepassingen voor handhaving en parkeercontrole. Vandaag is de markt matuurder geworden en worden er ge?ntegreerde mobiliteitsoplossingen verwacht, waarbij gebruiksvriendelijkheid voor stads- en politiemedewerkers, maar ook voor de inwoners, centraal staat. Onze nieuwe naam onderstreept dit.?

Kruisbestuiving

DronePort stimuleert kruisbestuiving Ook voor hun hoofdkantoor kozen ze voor vernieuwing. Sinds vorige maand is InTouch namelijk gevestigd op DronePort en dat is niet toevallig. DronePort, gelegen op het vliegveld van Sint-Truiden, is namelijk d? hotspot voor start-ups en scale-ups in de mobiliteitssector. Mark Vanlook, algemeen directeur van DronePort is alvast opgetogen over de komst van InTouch: ?Met 25 medewerkers is InTouch het grootste bedrijf dat we vandaag huisvesten op onze campus. We merken ook dat onze bedrijven vaak aan kruisbestuiving doen, wat de community echt versterkt. We volgen de straffe plannen van InTouch dan ook op de voet.?

Internationaal

Verdere verankering in Belgi?, nadien internationale stappen Ondertussen droomt InTouch al van hun volgende zet. Zo willen ze graag internationaal uitbreiden en ook in het buitenland een positieve impact cre?ren in stedelijke omgevingen. Astrid Thienpont, Chief Growth Officer, licht een tipje van de sluier: ?We zijn overtuigd van onze oplossingen en merken dat er ook buiten de landsgrenzen veel potentieel is. Met onze software leveren we immers een bijdrage aan het leven in de stad van vandaag en morgen. Onze baseline luidt niet voor niets ?unlock urban potential?. Wat ons betreft, doen we dat binnenkort wereldwijd.?

Meer informatie? Tom De Winne Chief Operations Officer at InTouch +32 494 19 77 83 tomd@intouch.be