Truineer Nieuws melden?

Het Truiense Heilig Hartplein wordt BLANCO

Onder de noemer BLANCO lanceren enkele Haspengouwe vastgoedmakelaars een oproep voor de herinvulling van de Truiense Heilig Hartsite. Ze stellen op de plek ook een tijdelijke zaal ter beschikking voor onder meer events in het pand van het voormalige Nieuwscaf

© Fotograaf: Kevin Vanhees

Samen met de aanliggende panden is er meer dan 1500m2 beschikbare ruimte. Met BLANCO nodigen ze zo ondernemers en investeerders uit om de plek opnieuw in te vullen. Zaterdag 11 mei is er een opendeurdag voor ge?nteresseerden en het grote publiek.

Starten vanaf een wit blad

Vastgoedmakelaars Q Living, RT Vastgoed en Pascal Vossius bundelen hun krachten om de vrije panden op het Heilig Hartplein in de kijker te zetten.

Het gaat concreet om de panden op nr 4, 5, 6 en 7. Van het vroegere Barza tot en met het voormalige pand van Al Parma. Bijzonder is nr. 6. Hier lag vroeger ?Meubelen Jean?, nu is het een open doorgang naar de achtergelegen parking, maar is eveneens mogelijke uitbreidingsruimte.

Met de campagne BLANCO tonen de initiatiefnemers aan dat op deze plek alles nog mogelijk is. “We starten bewust vanaf een leeg blad, zonder opgelegde bestemming,” vertelt Pascal Vossius. “Deze plek heeft immers zoveel mogelijkheden, retail, kantoorruimte, fashion, horeca of wat je ook maar kan bedenken. En dat is net wat BLANCO doet: iedereen kan vanaf nu meeschrijven aan het nieuwe verhaal. Via de website blancovastgoed.be verzamelen we idee?n en willen we kandidaat-investeerders zinvol inspireren.”

Het kloppend hart van de stad

“Deze campagne is een open oproep om samen dit stadshart zinvol in te vullen,” vertellen Jean-Jacques Thenaers en Gert Roeffaers van RT Vastgoed. “De binnenstad is in volle ontwikkeling met veel aandacht voor nieuwe woonprojecten en heraanleg van de open ruimte met meer groen en plaats voor ontspanning. Deze panden liggen daar middenin. We zoeken dus mensen met de juiste plannen om met ons deze centrale plek in de stad te doen leven.”

Ondernemen in goed gezelschap

Gert Roeffaers van RT Vastgoed vond alvast een eerste ondernemer voor de toekomst. Liverpool doelman en Truienaar Simon Mignolet gaat met broer Wouter in het pand van de voormalige Barza een filiaal van Twenty Two Coffee vestigen.

Zaal BLANCO is al open

Pascal Vossius opende hier 25 jaar geleden het befaamde Nieuwscafe. 7 jaar geleden liet hij de zaak over. Hij hoeft alvast niet te wachten tot de finale herbestemming om de plek weer tot leven te zien komen. Jonge Truiense ondernemer Joris Bout gaat er tot aan de finale invulling voor zorgen dat de ruimte al ingezet wordt: “Tot november is BLANCO te huur als tijdelijke event- en polyvalente ruimte. De zaal werd helemaal opgefrist en is uitgerust met alle nodige faciliteiten en professionele horeca-infrastructuur voor grotere evenementen en feesten. Met dit initiatief willen de plek extra onder de aandacht brengen en wordt de ruimte nu al zinvol benut.? ?

Opendeurdag BLANCO, zaterdag 11 mei van 10 tot 16u.

Wie meer wil weten kan surfen naar blancovastgoed.be