Truineer Nieuws melden?

Haspengouws goud op menukaarten horeca

Op initiatief van Toerisme Sint-Truiden en vlak voor het oogstseizoen zetten diverse horecazaken in Sint-Truiden en omliggende gemeentes verrassende streekgerechten op hun menukaart. Haspengouws Goud dus. Laat het smaken!

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

Wie lokaal eet, eet gezond ?n steunt de lokale landbouwers. Vanuit die redenering zet Toerisme Sint-Truiden ?Haspengouws goud? op de menukaarten van de horecazaken. In verschillende brasseries en restaurants kunnen inwoners en toeristen tijdens het toeristisch seizoen genieten van verrassende streekgerechten.

Sint-Truiden is de hoofdstad van de Haspengouwse fruitstreek. Appelen, peren, kersen, aardbeien en al hun afgeleide producten: in heel Belgi? en ver daarbuiten zijn ze er verzot op. Maar zijn de mensen van hier zich bewust van al dat lekkers dat zo nabij is, dat Haspengouwse goud?

Vlak voor de start van het oogstseizoen lanceerde Toerisme Sint-Truiden een nieuw initiatief dat lokale producten promoot via de horecazaken. Ze zetten streekbereidingen op het menu en krijgen hiervoor speciale kaarten waarop ze hun signatuurgerechten kunnen aanbieden.

Volle steun

?Intussen zetten veertien brasseries en restaurants ?Haspengouws goud? op het menu. En momenteel voeren we gesprekken met andere uitbaters om hen aan te sporen om hetzelfde te doen. Dat is heel belangrijk voor onze landbouwers en fruittelers. Zij zijn bepalend voor de welvaart in onze regio, maar maken door de klimaatverandering en de onstuimige internationale situatie moeilijke tijden door. Ze krijgen in deze uitdagingen onze volle steun. Nu de horecazaken in het hoogseizoen vol zitten, is het d? gelegenheid om hun mooie producten op een nieuwe manier in de markt te zetten?, vertelt schepen van Toerisme en Landbouw Hilde Vautmans.

?Voedsel dat de halve wereld rondreist voordat het op ons bord komt, heeft een enorme ecologische afdruk. Door te kiezen voor lokale producten kunnen we allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzamer voedselbeleid. De menukaarten met ?Haspengouws goud? zijn een mooi initiatief om dat onder de aandacht te brengen. Niet alleen het milieu vaart er wel bij, ook de lokale economie krijgt een steuntje in de rug door dit project. De keuze voor lokale producten is goed voor het milieu, goed voor de Haspengouwse boeren ?n goed voor onszelf?, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Waar staat ?Haspengouws goud? op het menu?
??Verdi ? Grote Markt 15, Sint-Truiden
??Pacific ? Grote Markt 4, Sint-Truiden
???t Hert ? Grote Markt 7, Sint-Truiden

??Royal ? Grote Markt 14, Sint-Truiden

??22 Coffee ? Gazometerstraat 20 en Grote Markt 55, Sint-Truiden

??Posterijen ? Stapelstraat 27a, Sint-Truiden

??Restaurant Humphrey ? Capucienessenstraat 10, Sint-Truiden?
??Afspanning ?t Speelhof ? Speelhoflaan 5, Sint-Truiden
??Kasteel Nieuwenhoven ? Engelbamp 57, Nieuwerkerken

??Hoeve Roosbeek ? Roosbeekstraat 76, Zepperen

??Taverne Haspengouw ? Sint-Genovevaplein 8, Sint-Truiden

??Heirbaan 66 ? Helshovenstraat 18, Borgloon
??Den Biechtstoel ? Darisstraat 6, Heers

??De Zesbunder ? Schepen Beckersstraat 9, Gingelom