Truineer Nieuws melden?

Handbaldames dicht bij derde titel op rij

De handbaldames van Sint-Truiden staan dichtbij een nieuwe landstitel. In het finaleduel tegen Bocholt wonnen ze met 27-20. Winnen ze nu ook in Bocholt, dan is de derde titel op rij een feit.

© Fotograaf: Truineer

De handbaldames van Sint-Truiden hebben een eerste stap richting derde landstitel op rij gezet. Ze versloegen Achilles Bocholt in het eerste finaleduel van de ?best of three? met 27-20. Zaterdag krijgt Bocholt in de eigen Damburg de kans om de stand in evenwicht te brengen. Wint Sint-Truiden dan niet, dan volgt er nog een derde duel in Bocholt.

Bocholt kwam een verschroeiende start van de thuisploeg (7-1) nooit meer te boven. Bij de rust konden de bezoekers de schade nog beperken tot 14-10. In de tweede helft kwamen de Truiense dames nooit meer in de problemen en bouwden ze een maximale voorsprong uit van zeven punten. Eindstand 27-20.