Truineer Nieuws melden?

Geen diploma secundair onderwijs? Qrios helpt.

Sinds vorig schooljaar biedt Qrios Campus Hasp-O Centrum aan zijn cursisten de mogelijkheid aan om een diploma secundair onderwijs te behalen. Hiervoor volgt men een aanvullende algemene vorming gecombineerd met een beroepsopleiding. ?We stellen voor iedereen een traject op maat op zodat men binnen 1 ? 2 jaar een diploma kan behalen?, zegt campusassistent Mieke Vanparijs.

© Fotograaf: Qrios

Dit schooljaar behalen de eerste cursisten hun diploma binnen de opleiding boekhoudkundig bediende, medisch administratief bediende en secretariaatsmedewerker.

Suzy Freson rondt dit jaar haar studie ‘medisch administratief bediende’ af bij Qrios Hasp-O Centrum ?Ik ben deze uitdaging 2 jaar geleden aangegaan in combinatie met een job en werd ook voor de eerste keer mama. De eerste maanden waren dus wel behoorlijk zwaar, omdat je een goed evenwicht moet zoeken tussen job, studies en mama. Zodra dit allemaal goed zat, is alles voorbijgevlogen en dit ook dankzij de steun van onze leerkrachten. Dit jaar heb ik ook een super stage-ervaring gehad in Triamant Velm. Momenteel ben ik dus niet enkel in de weer met het afronden van mijn studies, maar ook met het solliciteren voor een job in deze richting?, aldus Suzy Freson.

Bovendien heeft Qrios ook enkele nieuwe aanbiedingen in het lessenpakket van het tweedekansonderwijs in Sint-Truiden. Vanaf september kan je er terecht voor de lessen grafisch medewerker (DTP-operator). Je leert er?ontwerpen maken voor logo?s, affiches, brochures, briefpapier, visitekaartjes, verpakkingen.?We koppelen theorie aan praktijk met bezoeken aan drukkerijen en reclamebureaus.

?Herscholen tot meubelmaker? Je bent gelukkig als je met je handen kan werken en hout heeft daarbij een uitgesproken voorkeur. Dankzij de opleiding ?meubelmaker? van Qrios sta je binnenkort in een professioneel houtatelier?, aldus Mieke Vanparijs.

Bij Qrios Herk-de-Stad kan je dan weer kok worden in 1,5 jaar. ?Wil je je creativiteit in de keuken omzetten naar een professionele carri?re? Je leert hedendaagse (streekgebonden, vlees en vis) gerechten ?? la carte? te bereiden. Je volgt tevens een gedeelte van de opleiding op de werkvloer.?, aldus Marleen Kauffmann.

Het hele gamma van opleidingen bij Qrios vind je terug op www.qrios.be

Voor meer info kan je terecht bij mieke.vanparijs@qrios.be