Truineer Nieuws melden?

Fietsverlichtingssets voor 6de leerjaar

Burgemeester Veerle Heeren en korpschef Steve Provost bezochten de leerlingen van De Fruitboom, Momentum, Sint-Jan Berchmansschool, Sint-Rita, en ?t Vlindertje om hen persoonlijk fiestverlichtingssets te overhandigen.

© Fotograaf: Truineer

Een goede fietsverlichting en veilig verkeer gaan hand in hand. Jaarlijks gebeuren nog te veel verkeersongevallen met fietsers, die zonder verlichting rijden op momenten en plaatsen, waar dat echt wel aangewezen is.

De lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken en de 3 gemeentebesturen bezorgen daarom, in aanloop van de autoluwe schooldag, de leerlingen van het 6e leerjaar een fietsverlichtingsset. Kinderen kunnen deze lampjes als extra verlichting op de fiets plaatsen of aanbrengen op de kledij.