Truineer Nieuws melden?

‘De Witte Parel’ voor jong dementerenden

Triamant Velm pakt uit met een nieuwigheid: een groepswoning voor jong dementerenden. ?De Witte Parel? is een groepswoning voor 11 jongere personen met dementie. De groepswoning is gesitueerd bij Triamant Haspengouw en is een nieuw buurtmodel.

© Fotograaf: Truineer

Het draait rond sociale duurzaamheid, met aandacht voor de kwaliteit van leven en welzijn, nu en in de toekomst. In onze buurten proberen mensen hun levens- en woondromen te vervullen, hun doelen te verwezenlijken, in het gezelschap van familie en vrienden?, aldus Hanne Dams van Triamant.De woning is huiselijk ingericht rekening houdend met de voorkeuren en leefwereld van de bewoners. Iedereen heeft een moderne comfortabele ??npersoonskamer met ruime aangepaste badkamer. Het gezamenlijk leven speelt zich af in de gezellige leefruimte met daarnaast een volledig ingerichte keuken, maaltijden worden samen met het personeel bereid.?Gespecialiseerde zorgverleners zorgen dagelijks voor een activiteitenaanbod op maat en individuele aandacht in de woning, of de bewoners kunnen aansluiten bij de activiteiten van de ontmoetingsgroep. De activiteiten worden aangepast naargelang de interesses en vaardigheden van de deelnemers.
?Persoonsgerichte zorg staat bij ons centraal, en ons gespecialiseerd team van (psychiatrisch) verpleegkundigen, zorgkundigen, ergotherapeuten, kinesisten, artsen en psychiater zorgt in samenspraak met bewoner en mantelzorger voor een zorg- en begeleidingsplan op maat?, zegt Hanne Dams.??Nieuw is ook de buddywerking. Een buddy is een vrijwilliger die individuele activiteiten onderneemt met een jonge persoon met dementie. Het is belangrijk dat beide personen zich goed voelen bij elkaars gezelschap zodat er een mooie verbinding tot stand komt. De activiteiten zullen dan ook georganiseerd worden in samenspraak tussen deze twee personen, afhankelijk van hun interesse en leefwereld.Contact buddywerking: hanne.dams@triamant.be