Truineer Nieuws melden?

De Rechtvaardige Rechters niet gevonden

OKRA Sint-Truiden koos als bestemming voor zijn lente uitstap Gent, de stad van Artevelde, het Gravensteen en het Lam Gods. Maar de Rechtvaardige Rechters vonden ze niet: zelfs de kopie ervan was verdwenen bij het Lam Gods.

© Fotograaf: Truineer

Een paar keer per jaar trekt OKRA Sint-Truiden er met een volle bus op uit, op zoek naar verborgen schoonheden in ons land en het nabije buitenland. Het voorjaar had voor de Truiense senioren een trip naar Gent in petto. Met een bang hart werd naar boven gekeken, maar de hemel was de groep gunstig gezind.

In de voormiddag stond de Sint-Baafskathedraal met het Lam Gods op het programma en daar bleek dat er in Belgi? geen Rechtvaardige Rechters meer zijn: zelfs de kopie verdwenen, maar voor de rest was het werk van de Limburgers Van Eyck adembenemend.

De namiddag stond in het teken van de Graven van Vlaanderen. Twee gidsen leidden de groep op een plezante manier doorheen het Gravensteen met sappige verhalen en anekdotes.

En in het najaar trekt OKRA er weer op uit: in september gaat het richting Orval en Bouillon.